Domaine des Huards

Domaine des Huardsin omistaja, viljelijä ja viinitekijä on omistautunut ja ahkera Alexandre Gendrier. Hän valmistaa biodynaamisia (Biodyvin) viinejä Cour-Chevernyssä, Loiren laaksossa, ranskassa.

Alexandre Gendrier

Gendrierin perhe on 7 sukupolven ajan kasvattanut harvinaista Romorantin-rypäleläjiketta sekä kehittänyt ainutlaatuisia sekoituksia Sauvignon Blanc- ja Chardonnay-rypäleistä sekä Pinot Noir- ja Gamay-rypäleistä. Kaikki heidän viininsä rypäleet on viljelty heidän omalla tilallaan ja he uskovat kovasti, että hyvä viini voi ainoastaan syntyä hyvistä ja terveistä rypäleistä. Viinit saavat käydä omilla luonnollisilla hiivoillaan, eikä viineihin lisätä mitään muuta kuin pieniä määriä sulfiitteja. Tällä luonnollisella "simple winemaking"-tavalla he valmistavat tasapainoisia terroir- ja vintageviinejä. Viinit ovat kaikki laatuluokitukseltaan Cheverny tai Cour-Chverny AOC.

Huardsin tavoitteena on valmistaa luonnollisia viinejä, joita voi nauttia oikeasti. Heidän viiniensä ominaisuuksiin kuuluu hedelmäiset aromit, tasapainoinen rakenne ja pitkä, ihastuttava mineraalisuus.

Terroir Huards

Viiniköynnöksiä heillä kasvaa 42 ha aluella, ja he ovat harjoittaneet biodynaamista maataloutta jo yli 20 vuoden ajan. Maaperä on koko tilalla kalkkikiveä, jonka päällä on erilaisia sekoituksia savesta, murskatusta kalkkikivestä ja piikivestä. Viinitarha ympäröi viininvalmistamoa, joten viinirypäleet saapuvat aina valmistamolle tuoreina poimimisen jälkeen.

Huards dynamisation

Viiniviljelyitä ympäröi 37 ha niittyjä, metsiä ja lammikoita luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi. Samalla tämä alue suojaa Huardsin biodynaamisia viljelmiä muilta alueilta, joilla käytetään haitallisia kemikaaleja. Niittyjen ja peltojen ylläpitämiseksi tontilla vaeltaa 60 Solognote-rodun lammasta, jotka saavat viettää aikaansa myös viinitarhassa sadonkorjuun päättymisen ja orastamisen välissä.

Huards sheep

Romorantin - Kuninkaallinen rypälelajike

Kuningas François 1 toi Romorantin-rypäleen Loiren laaksoon vuonna 1519. Kuninkaallisen päätöksen mukaan Burgundista siirrettiin 80 000 viiniköynnöksen kantaa hänen äitinsä linnaan Romorantinin-kaupunkiin. Sen jälkeen kun köynnöksiä oli myös istutettu usealle eri alueelle lähistöllä, tuli ilmi, että rypäle viihtyi parhaiten juuri Cheverny-kylän ympärillä, ​​ja niin siitä tuli Cour-Cheverny-apellaation ainutlaatuinen rypälelajike.

Huards Romorantin vieilles vignes

Huardsin tilan historia liittyy vahvasti Romorantin-rypäleeseen. Yli vuosisadan ajan heidän perheensä on kehittänyt Romorantin-viinejä, joiden erikoiset ominaisuutensa ovat vietelleet niiden juojia. Eugène Magloire Gendrier istutti tilan vanhimmat viiniköynnökset vuonna 1922. Harvinainen ja ainutlaatuinen Romorantin antaa Huardsin perheelle mahdollisuuden tuottaa hienoja, kiinnostavia ja ihastuttavia viinejä, joilla on erinomainen ikääntymiskyky.

Romorantin

Prose 2019

Prose 2019

Domaine des Huards

Val de Loire, Ranska

AOP Cheverny

Pinot Noir 90%, 10% Gamay

Roseeviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Vähäsulfiittinen


21,00 € (Sis. ALV 24%)

Tämä ihanan raikas, miellyttävä ja helposti juotava roseeviini on oikea terroir-viini, joka on käynyt rypäleen omilla luonnollisilla hiivoilla ja kypsynyt 8 kuukautta sakan päällä. Sitä voi hyvin juoda nuorena, mutta se säilyy myös hyvin myöhemmin nautittavaksi. Tarjoile kesäterassilla, seurustelujuomana, salaattien, grillattujen vihannesten, kalaruokien tai mausteisen ruoan kanssa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 12,5%

: 70 mg/l

: 4,13 g/l

: 0,18 g/l

Initia

Initia

Domaine des Huards

Val de Loire, Ranska

AOP Cremant de Loire

Chardonnay, Pinot Noir

Kuohuviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen


26,00 € (Sis. ALV 24%)

Elegantti, hieno, kuiva ja raikas biodynaaminen Crément-kuohuviini ranskan Loire-laaksosta, joka on kypsynyt ainakin 24 kuukautta sakan päällä, jonka jälkeen ainakin 18 kuukautta pullossa. Tämä taivaallinen viini on täydellinen aperitiivi, mutta sopii hyvin nautittavaksi myös ruoan kanssa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 12,5%

Pure 2019

Pure 2019

Domaine des Huards

Val de Loire, Ranska

AOP Cheverny

Sauvignon Blanc 85% , Chardonnay 15%

Valkoviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Vähäsulfiittinen


21,00 € (Sis. ALV 24%)

Raikas, ihana ja runsas biodynaaminen valkoviini valmistettu 30 vuotta vanhojen köynnöksien rypäleistä. Viini on käynyt ainoastaan rypäleen luonnollisilla hiivoilla, ja on kypsynyt sakan päällä 8kk. Tulos on fantastinen, hieman sitruksinen viini, joka sopii hyvin erilaisten kalaruokien tai salaattien kanssa.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 12,5%

: 50 mg/l

: 4,97 g/l

: 1,07 g/l

Romo 2018

Romo 2018

Domaine des Huards

Val de Loire, Ranska

AOP COUR CHEVERNY

Romorantin 100%

Valkoviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Vähäsulfiittinen


21,80 € (Sis. ALV 24%)

Harvinaisesta ja uniikista Romorantin-rypäleestä valmistettu biodynaaminen, raikas, mineraalinen ja sitruksinen valkoviini. Tätä nykyään melko harvinaista rypälettä kasvattavat vain muutamat viljelijät ja juuri Cour-Chevernyn alueella, missä Domaine des Huardes valmistaa tätä mainiota viiniä kokemuksella jo vuodesta 1922.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13%

: 51 mg/l

: 4,82 g/l

: 1,03 g/l

Envol 2018

Envol 2018

Domaine des Huards

Val de Loire, Ranska

AOP Cheverny

50% Pinot Noir, 50% Gamay

Punaviini Sopii vegaaneille Sertifioitu biodynaaminen Vähäsulfiittinen


24,30 € (Sis. ALV 24%)

Kevyt, raikas ja hedelmäinen biodynaaminen viini, joka on valmistettu karboonisella maseraatiolla rypäleen omilla luonnollisilla hiivoilla. Helposti juotava iloinen ja pehmeä viini, joka sopii hyvin seurusteluun ja aurinkoterassille, mutta joka on myös erinomainen ruokaviini vaikkappa grillipöytään.

Lue lisää viinistä ja sen tuottajasta.

: 0,750l

: 13%

: 11 mg/l

: 3,52 g/l

: 0,25 g/l