Cellers de Can Suriol del Castell
Cellers de Can Suriol on perheyritys, joka tuottaa laadukkaita Cavoja ja viinejä, jotka ovat tehty parhaiden luonnonmukaisen viininvalmistuksen perinteiden mukaan. Heidän aidot ja alkuperäiset viinit tehdään ainoastaan heidän omien viinitarhojensa rypäleistä, käsitellään heidän omassa kellarissaan ja pullotetaan heidän omalla tilallaan. He käyttävät samoja menetelmiä kuin heidän esi-isänsä käyttivät parantaakseen maaperän laatua ja viiniä. Vain luonnonmukaisia lannoitteita, jotka ovat peräisin viinin ja sherryn tuotannosta, käytetään.
Can Suriol del Castell de Grabuac sijaitsee Font-Rubí:ssa, keskellä Alt Penedès:iä. On kaksi seikkaa jotka vaikuttavat erityisen paljon tilan viininviljelyyn: kahden joen, Foix:en ja Anoia:n, vesialtaat jotka sijaitsevat viinitilan lähellä, sekä kipsin esiintyminen viereisessä kylässä. Nämä antavat ainutlaatuiset ominaisuudet maaperälle.
Viinitarhat on jaettu viiteentoista tonttiin jotka kaltevat eteläänpäin linnasta (310m) aina pieneen puroon saakka nimeltään Llitrà (240m). Köynnökset saavat rinteessä erinomaisen paljon auringonpaistetta sekä energistä "liikuntaa" merituulelta, joka myös poistaa kasteen joka aamu. Kirkkaina päivinä linnasta näkee merelle saakka.
Koko viinintuotannossa ei käytetä mitään muita aineita kuin ainoastaan erittäin pieniä määriä sulfiitteja. Mitään kemiallisia tuotteita tai hiivoja ei lisätä viiniin ja se suodatetaan ainoastaan kerran selluloosalla pullotuksen yhteydessä. Tuotteen puhtaus on yksi tuottajan täkeimmistä asioista.
Viinikellari on varustettu uusimmalla tekniikalla, joka samalla kunnioittaa perinteisiä tuotantomenetelmiä. Kaikki mitä he tekevät on suunniteltu niin, että pystytään valmistamaan mahdollisimman laadukkaita luomuviinejä ja samalla hyödyntämään kaikkia maaperän mahdollisuuksia.
Can Suriolin tilalla käytetään uusiutuvia energiavaroja ja he noudattavat tietoisesti joka päivä kestävää maataloutta. Näin ollen he kierrättävät materiaaleja kuten pahvi, lasi ja vesi. He ovat myös rakentaneet kahden yksikön kattaman vedenkäsittelyjärjestelmän, joka kattaa viininvalmistamon sekä viinitarhojen tarpeet, eli säiliöiden pesun ja viiniköynnöksien kastelun.
Kesällä 2011 he rakensivat uuden vierailijakeskuksen johon käytettiin ekologista puutavaraa Suomesta.
Tutustu Can Suriolin biodynaamisiin viineihin tässä: